Hoppa till sidans innehåll
Foto: Therese Lundqvist Ungdomssektionen på Tullgarnsmässan 2012.

Tullgarn 2012

02 JUL 2012 22:44
I augusti förra året så bestämde vi i ungdomssektionen att vi skulle vara utställare på jakt- och fiskemässan Tullgarn, 25-27 maj 2012, för att göra reklam för skyttesporten i Sverige, och framförallt inrikta oss på ungdomar. Vi tyckte att detta var ett bra forum att informera skyttar, som t.ex. håller på med jakt, om vår verksamhet. Det viktigaste var ändå att förmedla vårt huvudsakliga budskap; ”Skytte – en sport för alla!”
  • Skapad: 02 JUL 2012 22:44

Tyvärr så drabbades vi av manfall från ungdomssektionen, det var endast undertecknad, Sofia Åkesson och Therese Lundqvist som kunde medverka som utställare, under söndagen kom även Rikard Johansson och hjälpte oss. Som tur var fick förstärkning från kansliet. På fredagen var Mikael Jansson där, på lördagen kom Cecilia Augustsson Edstam och Inger Mortensen förbi några timmar och under söndagen så var Hans Drugge där.

 

Tillsammans så delade vi ut flygblad med kort information och nyckelringar med skyttesportförbundets emblem på och pratade med intresserade skyttar, allt från barnfamiljer till nostalgiska medelålders män. Många var positiva till vår verksamhet och hade många frågor om föreningar, skyttekort och tävlingslicenser. Vi gjorde vårt bästa för att besvara frågor och informera våra besökare. Vi uppmärksammade även det stundande viltmåls-VM:et. Enligt prognoser från Swedish Game Fair så var det någonstans mellan 12 000 – 16 000 besökare. Det var flest besökare på lördagen, lite lugnare på fredagen och söndagen.

 

Vädret var kanon. Strålande sol alla tre dagarna, lite svalare under lördagen då det kom några svalkande vindar, men under fredagen och söndagen var himlen klarblå och värmen var tryckande. Solstinget var ett faktum vid 14-tiden då vår monter var i solen större delen av dagen.

 

Helgens höjdpunkt måste vara när Sofia gav en nyckelring och skakade hand med HKH Carl XVI Gustaf, Kungen! Han kom strax före stängningsdags på söndagen omgiven av sina vakter. Sammanfattningsvis så tycker jag att helgen varit superkul! Trots Piké-solbränna och trötta ben så känns det som att vi lyckade förmedla vårt budskap till besökarna. Till sist vill jag tacka kansliet för all hjälp som ni givit oss! Tack!

 

Christina Rönngren, ordförande ungdomssektionen

Skribent: Tom Axelsson
Svenska Skyttesportförbundet
Idrottens Hus
114 73 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link

----------------------------------
Varför är skytte så populärt?
Kolla länken nedan
Bli skytt
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link