Hoppa till sidans innehåll
Foto: Michaela Arvidsson/Tom Axelsson/Annie Andersson

Riksidrottsgymnasiet i Hannover

03 AUG 2012 09:48
Internationel Shooting Competiton of Hannover eller som det också kallas ISCH, är en stor internationell tävling. I år samlades skyttar från 35 olika länder mellan USA till Nya Zeeland som tillsammans gjorde 1300 starter. Det hela avslutades med en bankett på lördagskvällen. Så klart var skytteeleverna från skyttegymnasiet i Sävsjö på plats för att slåss om medaljerna.
  • Skapad: 03 AUG 2012 09:48

Klockan 08.00 på tisdagen rullade 2 minibussar fullpackade med både det ena och det andra från Sävsjö skyttecenter, målet var Hannover. Totalt var vi 11 skyttar + 2 ledare som gick ombord på färjan till Tyskland. Där mötte vi sedan upp några fler från Sverige. Tillsammans var vi ca 30-40 st. ifrån Sverige. Man har ju hört att det ska gå snabbt att åka på autobahn i Tyskland men tänk så fel vi hade. Totalt tog det 11 och en halv timme att åka de 78 milen från Sävsjö till Tyskland. Från början hade vi räknat att det skulle ta ca 8 timmar.  Alla förseningar berodde bland annat på vägarbete och en brinnande buss. Klockan 19.30 var vi äntligen framme, incheckade och uppackade på hotellet med ett humör på topp. 

 

busshannover

Många timmar i bussen = Trötta skyttar

 

Dag 2 började tidigt för vår pistolskytt, Johan Roslund, som var först ut för dagen. Som nybörjare på grenen fripistol var han rätt nöjd med sitt resultat 495.  För oss gevärsskyttar var det träning som gällde.

 

Även dag 3 var några skyttar uppe med tuppen då två av våra herrjuniorer skulle skjuta 3*40. På plats hade vi Andreas Christensson och Marcus Madsen. De fick ihop 1079 respektive 1142. Laget efter var det Johanna Klemmedsson som sköt 3*20 och fick 535 och Tom Axelsson på 3*40 som fick 1101. Sist men inte minst var det Jenny Andersson och Sarah Nilsson på 3*20 som fick 553 och 535. Även i dag sköt Johan en match, den här gången var det luftpistol och han slutade på 540. Vår tränare Jonas Fyrpihl sköt även han luftpistol och han fick ihop 556. Senare på kvällen var det fri träning för alla luftgevärs skyttar.

 

Dag 4 var det luftgevär som gällde för hela gevärsgänget. Först ut var alla damjuniorer. Annie Andersson och Michaela Arvidsson sköt båda 391 och missade därmed finalen med ett poäng. Men tillsammans med Susanna Olsson som sköt 388 tog dem lag brons. Stort grattis! De andra tjejerna var mindre nöjda med sina resultat. Efter det var det dags för herrjuniorerna. Bäst gick det för Marcus som sköt 589p och gick till final som femma. I finalen sen gick det lite si så där och han slutade på en åttonde plats.  Kvällen avslutades med en china ” ät så mycket du vill ” buffé. Jag tror alla var så mätta så vi knappt kunde gå där ifrån, men gott var det.

 

elinhannover

 

Dag 5 kunde knappast börja bättre än med ett personligt rekord, det var Sarah som sköt pers med 5 poäng vilket resulterade i 591p.  Dagen bara fortsatte att bli bättre och bättre. I ett senare lag sköt Jenny också pers med 5 poäng och slutade på 594p. Totalt slutade Sarah på en 10:e plats och Jenny slutade 3:a. Sverige vann även lagguld i 60 ligg, laget bestod av Jenny Andersson, Malin Bengtsson och Linn Larsson. Stort grattis! Även Johanna sköt 60 ligg och efter mycket krångel med banan så fick hon tillslut ihop 562.

På eftermiddagen var det killarnas tur att skjuta 60 ligg. De fick skjuta utomhus till skillnad från tjejerna. Det var väldigt blåsigt och det gick inte så bra för någon av dem. Marcus fick ihop 583, Andreas 559 och Tom 563.

 

Jennyhannover

Glad Jenny efter personbästa i liggande

 

Under helgen har det inte bara varit tävlingen ISCH utan det var även Europa cup för pistolskyttar och i den deltog Jonas Fyrpihl. Där sköt han grovpistol och fick 574 och även standardpistol och fick 559.

 

Efter prisutdelningen var det bara raka vägen till hotellet för att fixa sig, banketten väntade. På banketten serverades det buffé som var god. Under hela dagen hade det gått något rykte om att vi 1:or skulle upp på scenen och dansa inför alla. Så på kvällen efter maten var vi en grupp svenskar som gick upp på scenen och körde fågeldansen inför alla som var på banketten. Vi får väl se hur länge det dröjer innan det hamnar på youtube!

 

Sista dagen fick vi äntligen sovmorgon, eller ja nästan alla. Jonas skulle upp tidigt och skjuta sista tävlingen. Han fick ihop 559 och var ganska nöjd över det resultatet. Tyvärr gick han inte vidare i cupen. Så vid kl. 12 rullade bussarna hemåt igen! Vi tackar för en mycket rolig och upplevelserik resa som blev möjlig tack vare ungdomssektionen! 

 

båtenhem

Skribent: Tom Axelsson
Svenska Skyttesportförbundet
Idrottens Hus
114 73 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link

----------------------------------
Varför är skytte så populärt?
Kolla länken nedan
Bli skytt
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link